Stel, je hebt besloten om voor je kind(je) een verjaardagsfeestje te houden, in Club Cinema. waar moet je dan op letten?

Wanneer?

voor een feestje van 5-25 personen

Zoek een geschikte datum uit en stuur ongeveer 2 à 3 weken voor het feestje de uitnodigingen.

voor een feestje van 25-250 personen

Zoek een datum uit waarop zo veel mogelijk mensen vrij zijn en stuur ongeveer 6-8 weken voor het feestje de uitnodigingen.

In de uitnodiging vermeld je:

  • datum (het beste zo uitgebreid mogelijk, bijvoorbeeld zaterdagmiddag 6 februari 2016 om 14 uur)
  • noem de aanvangstijd maar vooral ook de eindtijd zodat mensen weten waar ze aan toe zijn;
  • dresscode (indien van toepassing, bijvoorbeeld dat kinderen verkleed mogen komen, welk thema het feestje heeft of een bepaalde kleur, bij sweet sixteen is dat vaak roze, zilver, goud en zwart)

Voorbereiding

Bepaal welke elementen onderdeel gaan uitmaken van een feestje en plan ruim de tijd. Denk aan opbouw (versieren, sound checken etc), tijd voor ontvangst, felicitaties, cadeautjes geven, taart eten; kijk naar de speelduur van de film; plan je een pauze, neem hiervoor dan ook extra tijd op. Is er aansluitend een kinderdisco, tijd voor spelletjes doen of komen er nog oma’s en opa’s langs om het laatste uurtje mee te vieren? Zorg dan voor voldoende tijd na het film kijken. Helaas, er moet ook worden opgeruimd en afgebouwd dus plan ook tijd in voor de schoonmaak en heel belangrijk: zorg dat je hulp hebt. Wees niet bang om zussen of vriendinnen in te schakelen. Een paar extra handen bij het opblazen van de ballonnen, het zetten van de koffie of het af te voeren van de vuilniszakken zijn vaak o zo welkom.

Wat vooraf te doen?

Zoek met je kind(je) een leuke film uit. Zijn de kindjes nog heel klein, denk dan ook eens aan youtube fragmenten of korte afleveringen van kinderprogramma’s. Op Netflix kun je eenvoudig inspiratie op doen.

Maak een afspraak met de locatie om vooraf te kijken wat je nodig hebt aan versieringen. Denk aan slingers, ballonnen maar bijvoorbeeld ook tafelkleedjes, bordjes, bekertjes, servetten en plastic bestek in kleur of thema van het feestje.

Wat mag het kosten?

Bepaal vooraf je budget. Denk eerst aan de meest noodzakelijke dingen zoals zaalhuur, cadeaus en catering. Daarna bepaal je wat je nog kunt uitgeven aan decoraties, amusement en extra’s zoals give-aways.

Wat is er allemaal belangrijk? 

Vervoer : Wil je de kinderen zelf meenemen met de auto, zorg dan voor voldoende kinderstoeltjes en plaatsen met veiligheidsgordel. Regel andere ouders om te rijden. Natuurlijk kun je via ons organisatiebureau ook vervoer in stijl laten verzorgen. Denk eens aan een witte of roze limousine? het feestje begint dan al onderweg met (kinder)champagne

Entree: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een vrolijke stripfiguur bij de ontvangst, een ballonnenboog, een rode loper of alle drie natuurlijk. Voor ieder budget hebben wij nog meer tips, deze kun je opvragen als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Entertainment: ook hier geldt, jouw wil is wet.  Animator, dj, live muziek of dansgroep. Er is overal ruimte voor.  Wil je het eenvoudig houden, dan kun je denken aan kleurplaten (zelf uit te printen van internet),  kringspelletjes en mini-disco via een playlist op de aanwezige apparatuur.  Wil je het deels uitbesteden, dan kunnen wij behulpzaam zijn met het aanbevelen van een clown. schminkster of sprookjesfiguur. Ideetjes nodig voor een compleet themafeest? Ook deze deze informatie kun je opvragen als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Eten en drinken: Club Cinema heeft verschillende tarieven. Bij het vier-uurstarief in het weekend is eigen catering toegestaan. Dit kan een eenvoudig patatje zijn of een compleet buffet. Tip: bespaar flink door zelf hapjes mee te nemen en huur voor de kinderen de limonadefontein met onbeperkt limonade (al vanaf 1 euro per kind per uur), dat ontzorgt.

Goodiebags: Bij een verjaardag of feestje horen cadeautjes, om te krijgen natuurlijk maar ook om te geven, leuke aandenkens  wanneer de gasten naar huis gaan.  Dit kan variëren van een klein zakje snoep tot een heuse goodie bag met speeltjes, ballonnen, speciaal vervaardigde persoonlijke geschenkjes en zo meer.

Beschikbaarheid checken?

Geef ons je voorkeursdatum en zorg voor een alternatieve datum achter de hand. Voorkom teleurstellingen en boek indien mogelijk ca 2 maanden van te voren.